Μυτιλήνη: Παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η κλειστή δομή

Όγκοι από σωσίβια και βάρκες στη χωματερή του νησιού

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της περιοχής Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου στη Μυτιλήνη από πολίτες, ενώ στο σημείο έχουν τοποθετήσει μεγάλοι όγκοι σωσιβίων και πλαστικών βαρκών με τις οποίες έφτασαν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί και τα οποία έχουν περισυλλεγεί και τοποθετηθεί στην παλιά χωματερή της Μήθυμνας.

Στην έκταση αυτή των 261 στρεμμάτων έχει προγραμματιστεί η κατασκευή της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες. Να σημειωθεί ότι πάνω από 13.000 κυβικά μέτρα σωσίβια και βάρκες έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή της πρώην χωματερής της Μήθυμνας.

Με κάλεσμα στους πολίτες του Δήμου δυτικής Λέσβου, ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος καλεί τον κάθε πολίτη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση.

«Να τα πάμε δηλαδή σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν έτσι με αυτά να διακοσμήσουν και την νέα δομή», λέει ο κ. Βέρρος ο οποίος κάνει γνωστό ότι όλα πλέον τα σωσίβια και οι βάρκες από τις νέες αφίξεις στη Μυτιλήνη θα μεταφέρονται και θα τοποθετούνται στη συγκεκριμένη έκταση.

Την ίδια ώρα, πολίτες παραμένουν στο σημείο με αυτοκίνητα τους αλλά και μηχανήματα του Δήμου.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης – Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης – Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.