Μύκονος: Ξεχειλίζει η οργή κατοίκων και φορέων για τις αυθαιρεσίες (Βίντεο)

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι, καθώς δεκάδες είναι οι πολυτελείς βίλες που έχουν χτιστεί σε αρχαιολογικούς χώρους

Στο επίκεντρο ελέγχων βρίσκεται η Μύκονος από αρχαιολόγους και πολεοδόμους, καθώς όπως καταγγέλουν αρχαιολόγοι, καταστήματα του νησιού είναι χτισμένα σε αρχαιολογικούς χώρους και στον αιγιαλό.

Μάλιστα όπως λένε τα σκαπτικά μηχανήματα βρίσκονται ακόμη εκεί, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται με την ανομία και τα μαφιόζικα κυκλώματα να απειλούν κατοίκους αλλά και καταστηματάρχες στο νησί των ανέμων.

Στο MEGA μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία εξήγησε: «εδώ στο νησί της Μυκόνου όταν ήρθαμε μάθαμε ότι υπάρχουν 200 περιπτώσεις αυθαίρετων, που δεν είναι όλες της δικαιοδοσίας της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Εκτιμώ ότι περίπου δέκα αφορούν σε καταπάτηση δημόσιας γης που είναι οι πιο άμεσες που θα μπορούσαν να επιληφθούν οι κρατικές υπηρεσίες».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, Λίωνης Δεδές, «Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις για τις οποίες η αρμόδια υπηρεσία έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA όλες οι αυθαιρεσίες θα κριθούν από την αρχή και οι έλεγχοι θα οδηγήσουν όχι μόνο σε μεγάλα πρόστιμα αλλά και σε κατεδαφίσεις πολυτελών κτιρίων του νησιού.

Η κα. Κουτσούμπα, σημείωσε: «Ζητήσαμε εξ αρχής να έρθουν μπουλντόζες και να γκρεμιστούν τα βεβαιωμένα αυθαίρετα κα ειδικά αυτά που είναι στον αιγιαλό, στην παραλία και στα ρέματα».