«Μου έταξαν μεταμόρφωση και βρέθηκα παραμορφωμένη, μου έφαγαν 120.000 ευρώ» – Καταγγελία για κέντρο αισθητικής

«Είναι ίσως το πιο φρικτό πράγμα που μου έχει συμβεί στη ζωή μου»

Την φρικτή εμπειρία που έζησε -όπως η ίδια ισχυρίζεται- σε ινστιτούτο αδυνατίσματος περιγράφει μια 40χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε από τη μια στιγμή στη άλλη καταχρεωμένη.

Όπως η ίδια ισχυρίζεται, εξαπατήθηκε από ειδικούς ινστιτούτου αδυνατίσματος και αισθητικής οι οποίοι της έταξαν ολική μεταμόρφωση, πλην όμως την οδήγησαν όχι μόνο σε παραμόρφωση με σημάδια στο σώμα της, αλλά και στην απόλυτη χρεοκοπία.

«Είναι ίσως το πιο φρικτό πράγμα που μου έχει συμβεί στη ζωή μου. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πώς είναι δυνατόν να μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Και σήμερα μιλάω γι’ αυτό που βίωσα διότι, κυρίως, θέλω να στείλω μήνυμα σε άλλες γυναίκες, να είναι πολύ προσεκτικές όταν επιλέγουν σε ποιους θα απευθυνθούν για ζητήματα αισθητικής και αδυνατίσματος» τονίζει η Νόρα προσθέτοντας, πάντως, πως η δική της περιπέτεια «δεν σημαίνει ότι όλα τα ινστιτούτα λειτουργούν έτσι. Δυστυχώς εγώ -για κακή μου τύχη- έπεσα εκεί που δεν έπρεπε».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η 40χρονη μίλησε στο GRTimes.gr και εξήγησε πώς ξεκίνησαν όλα: «Ήταν η εποχή που ένας χωρισμός είχε προκαλέσει τρικυμία και αναταραχή στην ζωή μου και αυτό ως αποτέλεσμα να κλειστώ στον εαυτό μου και να απομακρυνθώ από την οικογένεια και τους φίλους μου.

Συνήθιζα να βγαίνω μόνη έξω για απογευματινούς περιπάτους και ήμουν συνεχώς βυθισμένη στις δικές μου σκέψεις. Σε μια βόλτα με σταμάτησαν κάποια άτομα που εκπροσωπούσαν ένα Ινστιτούτο Αισθητικής και με προέτρεψαν να δοκιμάσω κάποιες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους δωρεάν.

Καθώς ήμουν συναισθηματικά ευάλωτη την περίοδο εκείνη χωρίς φιλτράρισμα των όσων άκουγα και χωρίς δεύτερες σκέψεις συμφώνησα να τους ακολουθήσω στο Ινστιτούτο για περαιτέρω γνωριμία με τους υπεύθυνους.

Φυσικά εκείνοι κατάλαβαν -και λόγω πείρας και συναναστροφής τους με εκατοντάδες άτομα- ότι ήμουν το… τέλειο θύμα για αυτούς», αναφέρει στην περιγραφή της η 40χρονη.

«Μου ασκούσαν ψυχολογική πίεση»

Όπως θα συμπληρώσει στην καταγγελία της, οι εκπρόσωποι του ινστιτούτου, αντιλήφθηκαν ότι είχε την οικονομική άνεση που της επιτρέπει να δώσει πολλά χρήματα για αγορές πακέτων ανανέωσης ομορφιάς και αδυνατίσματος και άρχισαν να τη βομβαρδίζουν προκειμένου να την πείσουν.

«Πού να ήξερα τι με περίμενε. Πάντως, αρχικά τους ζήτησα λίγο χρόνο για να σκεφτώ, ωστόσο με βομβάρδισαν με τηλεφωνικές κλήσεις, ασκώντας μου ψυχολογική πίεση προκειμένου να ενδώσω στις κατά τα άλλα… δελεαστικές και μοναδικές προσφορές με πακέτα μοναδικά.

Προσφορές που θα έκαναν τις ψυχολογικές ανασφάλειες αναφορικά με την εξωτερική μου εμφάνιση να εξαφανιστούν μια για πάντα, βάσει, πάντα, αυτών που μου έταξαν! Το θράσος τους δεν είχε όρια.

Όσο το σκέφτομαι τρελαίνομαι. Μου παρουσίασαν επιπλέον πλειάδα γιατρών οι οποίοι μου έλεγαν ότι εάν δεν ακολουθούσα το προτεινόμενο πρόγαμμα που μου πρόσφεραν ως… σωτήριο πακέτο μεταμόρφωσης θα ετίθετο θέμα κινδύνου της υγείας μου. Τελικά υπέκυψα» εξηγεί η Νόρα. 

«Μου έφαγαν 120.000 ευρώ»

Η διαδικασία μεταμόρφωσης όπως σημειώνει η 40χρονη κράτησε περίπου έξι μήνες κα το αποτέλεσμα ήταν ότι είχαν κάνει φτερά από την τσέπη της ούτε λίγο ούτε πολύ 120.000 ευρώ, μια περιουσία.

«Όχι μόνο δεν έγινε η παραμικρή μεταμόρφωση, αλλά συνέβησαν άλλα πράγματα. Πρώτα από όλα μου «έφυγαν» 120.000 ευρώ, επιφέροντας σε μένα μια τεράστια οικονομική ζημιά. Επιπλέον το σώμα μου είναι γεμάτο πια με σημάδια αλλοίωσης, καθώς γινόταν χρήση σκευασμάτων που μου κατέστρεψαν το δέρμα, γεγονός που πιστοποιείται από ιατροδικαστική εξέταση που έχω στα χέρια μου.

Μου κατέστρεψαν την τσέπη, το σώμα και κυρίως την ψυχή μου. Προσπαθώ να βρω το δίκιο μου και βεβαίως έχω ήδη κινηθεί νομικά» καταλήγει στην περιγραφή της καταγγελίας της η 40χρονη γυναίκα.