Μητσοτάκης: Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας

ΠΡΟΣΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ

Το Σάββατο στις 12 θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Προσκαλώ τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν. Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας», αναφέρει. 

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας εχθές στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το περιβάλλον, έκανε ειδική αναφορά στα τρία θύματα της Marfin και προανήγγειλε την ειδική πλακέτα στο «κτίριο της φωτιάς και του μίσους». Μια πλακέτα που όπως είπε θα «πολεμά τη λήθη και θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας: Ποτέ πια». 

«Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε την μνήμη της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσακάλη και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου. Είναι τα θύματα της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε την ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός. Οι μολότοφ των κουκουλοφόρων μιας εποχής που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Την πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό την εικόνα μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε.