Μητροπολίτης Ανδρέας: Αποδεχόμαστε τις υποδείξεις της πολιτείας και θα τις τηρήσουμε με ευλάβεια

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Αναφορικά με την απόφαση προσωρινής αναστολής τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας.

Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ανδρέας δήλωσε ότι «σεβόμενοι την ελληνική πολιτεία και σεβόμενοι τον κλήρο, το λαό και το ποίμνιό μας αποδεχόμαστε τις προτροπές, τις υποδείξεις της πολιτείας, τις σεβόμαστε και θα τις τηρήσουμε με ευλάβεια». «Πολύ δε περισσότερο όταν οι αποφάσεις αυτές είναι ένας συνδυασμός και μια ισορροπία πολλών άλλων επιμέρους τοποθετήσεων και αποφάσεων οι οποίες έρχονται να οικονομήσουν τα πράγματα, να μην προκαλέσουν την θρησκευτική, την εκκλησιαστική αλλά και ευρύτερα τη συνείδηση του κάθε πολίτη και δια του λόγου αυτού και οι άνθρωποι της εκκλησίας, και οι θρησκευόμενοι ευρύτερα, είμαστε ευχαριστημένοι κατά κανόνα», συμπλήρωσε ο Μητροπολιτές.

Παράλληλα ο σεβασμιότατος εξέφρασε την άποψη ότι «έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν εκ μέρους του πρωθυπουργού και της ελληνικής πολιτείας για να γίνει σεβαστή η θρησκευτική συνείδηση και η εκκλησιαστική ταυτότητα».

Για την πιθανότητα να κάνουμε τη γιορτή του Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες, ο Μητροπολίτης Ανδρέας δήλωσε ότι «η πολιτεία και ο πρωθυπουργός οικονόμησαν τα πράγματα κατά τον καλύτερο τρόπο διότι υπάρχει η παράγραφος 6 του σχετικού νομοθετικού μέτρου που εκδόθηκε σήμερα, που λέει ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου».

Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τον Μητροπολίτη ότι «μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε μετάδοση από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με όλα αυτά πιστεύω ότι διασφαλίζεται η μη μετάδοση της νόσου που είναι και το μείζον.

Τέλος ο σεβασμιότατος ανέφερε: «Εμείς στις εκκλησίες με το περιθώριο το πολύ ουσιαστικό του ραδιοφώνου και της τηλεοράσεως που μας δίνει η παράγραφος 6 της απόφασης αυτής μπορούμε να λειτουργούμε και να παρηγορούμε και να ενισχύουμε τη συνείδηση, την ταυτότητα και γενικά το θάρρος και την υπομονή του κόσμου».