Μητέρα ενήλικα με αυτισμό: Έστειλα μήνυμα στον Πρωθυπουργό, κάναμε τηλεδιάσκεψη και έλυσε το πρόβλημα κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού

"ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ"

Η σελίδα στο facebook “Η ζωή μου με τον Γιάννη” παρουσιάζει καθημερινές ιστορίες από τη ζωή μιας μητέρας με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της.

 

Με μία ανάρτηση το απόγευμα του Σαββάτου, η μητέρα ενημερώνει πως ο πρωθυπουργός έλυσε το πρόβλημα του γιου της – αλλά και πολλών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα – δηλαδή την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού, για πάνω από 2 άτομα.

 

Η μητέρα αναφέρει πως έγραψε ένα μήνυμα στο facebook στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αμέσως ήρθαν σε επικοινωνία μαζί της για να κανονίσουν τηλεδιάσκεψη.

 

Η επικοινωνία έγινε την Παρασκευή και μίλησαν για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως και κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα του Σαββάτου, ο  Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού. 

 

“Αισθάνομαι ευτυχισμένη και ευγνώμων”, έγραψε η μητέρα.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση της μητέρας:

“Ποτέ δεν ήμασταν νησιά. Ποτέ δεν ήμασταν μόνοι. Κανείς μας. Εκτός από όσους γεννήθηκαν για να είναι μόνοι. Εκτός από κάποιους ανθρώπους, ένα πολύ μικρό ποσοστό, που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες…που δεν είναι σαν τους άλλους, που δεν είναι σαν εμάς, τους πολλούς.
Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης μου. Ο Γιάννης μου ζει όλη του τη ζωή σε καραντίνα. Και δεν θα βγει ποτέ από αυτήν.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους της σελίδας του Γιάννη. Για την ακρίβεια, έλαβα μερικές εκατοντάδες. Όλοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για το πώς θα κάνει τα μπάνια του ο Γιάννης, πώς θα πηγαίνει τις βόλτες του σε περίπτωση που χρειάζομαι βοήθεια από συνοδό για άσκηση μαζί του, εφόσον στον κωδικό 6 επιτρέπονται μόνο δύο άτομα, πράγμα απολύτως λογικό.
Η κατάσταση στην οποία ζούμε μας επηρεάζει όλους: άλλους πολύ, και άλλους πάρα πολύ. Και κάποιους μπορεί να τους συνθλίψει. Το ξέρετε, το ζείτε, το καταλαβαίνετε.

Έκανα και γω μια τρέλα!
Έγραψα προχτές ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό της χώρας στο Facebook!Ζητώντας του,με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού,να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες,τους αυτιστικούς,τους ΑμεΑ,τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.
Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του ΠΘ όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό..
Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο.Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως όπως και έκανε!

Μετά την σημερινή ανακοίνωση του κ Νίκου Χαρδαλιά σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, του αγαπημένου όλων μας Σωτήρη Τσιόδρα, αυτού του άγιου ανθρώπου, για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού, θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι.
Το εννοώ:ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.
Και όχι μόνο:είμαι ευγνώμων.

Αλλά και κάτι ακόμη. Ο Γιάννης, ο Γιάννης μου, για πρώτη φορά στη ζωή του αισθάνεται,και ΕΙΝΑΙ, προνομιούχος.

Ευχαριστώ.

Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, αλλά η ευγνωμοσύνη μου απέραντη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους αγωνίζονται για να μας κρατήσουν ζωντανούς. Έναν-έναν προσωπικά.
Και τον επικεφαλής τους. Kyriakos Mitsotakis”