Μίκης Θεοδωράκης: Μετά μουσικής η διέλευση από το Μετρό του Σντάγματος – Συγκινητικό αντίο από ΣΤΑΣΥ και Κρατική Ορχήστρα (Βίντεο)

Ήταν ένα αντίο μουσικό στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη

Μελωδίες και τραγούδια γνώριμα και αγαπημένα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ήχησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην καρδιά της πρωτεύουσας, τον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα». Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη «ταξίδεψε» στο δίκτυο των Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Ήταν ένα αντίο μουσικό στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Διερχόμενοι επιβάτες διέκοψαν το καθημερινό, γρήγορο πέρασμά τους από τον σταθμό, κοντοστάθηκαν για λίγα λεπτά και σιγοτραγούδησαν την «Όμορφη πόλη», την «Αγάπη μου», την «Μαργαρίτα μαγιοπούλα», την «’Αρνηση» και τη «Νύχτα Μαγικιά», τα τραγούδια του Μίκη, ερμηνευμένα από δύο έμπειρους μουσικούς, τον συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστό πιανίστα και τραγουδιστή, Βαγγέλη Μπόντα και τον αναγνωρισμένο τσελίστα, Δημήτρη Γούζιο.

Το μουσικό αυτό κάλεσμα ήταν μια πρωτοβουλία των Σταθερών Συγκοινωνιών, που προσέφερε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας.