Μετρό και Κολωνάκι: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στην πλατεία για τη Γραμμή 4

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί η πλατεία Κολωνακίου, όπου θα γίνει ο σταθμός του Μετρό της Γραμμής 4 – σε εργοτάξια έχουν μεταβληθεί και άλλες περιοχές όπως η πλατεία Εξαρχείων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έργα στην πλατεία Κολωνακίου (επίσημα πλατεία Φιλικής Εταιρείας) για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό, «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», που θα ολοκληρώσει το έργο, εξυπηρετώντας πολλές ακόμα πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η ιστορική πλατεία έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, όπως σε εργοτάξια έχουν μεταβληθεί και άλλες περιοχές όπου θα γίνουν σταθμοί όπως η πλατεία Εξαρχείων, όπου το έργο συναντούσε αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 του Μετρό θα εξυπηρετήσει πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Με την κατασκευή των νέων σταθμών (Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ακαδημία, Ευαγγελισμός), θα αποσυμφορηθούν υφιστάμενοι κεντρικοί σταθμοί Μετρό από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού, και κυρίως ο σταθμός του Συντάγματος.

Η πλατεία Κολωνακίου βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Σκουφά, Κανάρη, Τσακάλωφ, Πατριάρχου Ιωακείμ, Νεοφύτου Βάμβα, Κουμπάρη και Καψάλη. Παρά το μικρό της μέγεθος, η πλατεία αποτελεί κέντρο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της ευρύτερης περιοχής. Στην πλατεία και στους γύρω δρόμους υπάρχουν καφέ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και γραφεία πολιτικών, δικηγόρων και γιατρών. Στα καφέ της πλατείας σύχναζαν και συχνάζουν πολλοί γνωστοί Αθηναίοι.