Ξεκινά περιπολίες σε Αιγαίο και Ιόνιο το drone της Frontex – Θα ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές

Πού θα περιπολεί

Ξεκινάει σήμερα τις περιπολίες του από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τυμπακίου το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Heron της Frontex, που παραχωρείται για τους επόμενους έξι μήνες στο Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

 

Πού θα περιπολεί

Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος αναμένεται να κάνει επιτήρηση από αέρος στην περιοχή της Κρήτης και της Ρόδου, ενώ θα περιπολεί και στο Ιόνιο πέλαγος μέχρι την Κέρκυρα, με στόχο να ελέγχει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές και το οργανωμένο έγκλημα στη θάλασσα.

Η αυτονομία του αεροσκάφους είναι 16 ώρες και θα δίνει ζωντανή εικόνα στο επιτελείο του ΓΕΕΘΑ, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού σώματος και στην έδρα της Frontex στη Βαρσοβία.

frontex-drone

Η παρουσίαση του νέου αεροσκάφους έγινε νωρίτερα σήμερα παρουσία του αρχηγού του λιμενικού σώματος και της Ξεκινάει σήμερα τις περιπολίες του από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τυμπακίου το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Heron της Frontex, που παραχωρείται για τους επόμενους έξι μήνες στο Λιμενικό Σώμα.Ξεκινάει σήμερα τις περιπολίες του από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τυμπακίου το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Heron της Frontex, που παραχωρείται για τους επόμενους έξι μήνες στο Λιμενικό Σώμα..