Τραγωδία δίχως τέλος στα Κύθηρα – Πτώματα επιπλέουν στη θάλασσα

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες

Δύο μέρες συμπληρώθηκαν από το ναυάγιο στα Κύθηρα και οι εικόνες φρίκης κυριαρχούν στο νησί και στην κοινή γνώμη.

 

 

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και της θαλασσοταραχής το λιμενικό αδυνατεί να συλλέξει τις σορούς επτά μεταναστών που επιπλέουν ανάμεσα σε συντρίμμια.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν σταματήσει να επιχειρούν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός εξανεμίζονται. Συνολικά 80 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν και έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό σχολείο του νησιού. Oι περισσότεροι έχουν κάποιο φίλο ή συγγενή μεταξύ των δέκα αγνοουμένων από το ναυάγιο στο ιστιοφόρο, με την αγωνία για την τύχη τους να μεγαλώνει όσο περνάνε οι ώρες.

Οι καταγγελίες των προσφύγων

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων που επικαλείται η ΕΡΤ «αυτό που έκαναν οι διακινητές ήταν εγκληματικό. Έβαλαν στο ιστιοφόρο 95 άτομα ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι ο αριθμός δεν θα ξεπερνούσε τα 15 άτομα». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι περισσότεροι πλήρωσαν εννέα και δέκα χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι έξι ημερών προς την Ιταλία.

Όπως είπε ένας από τους διασωθέντες ο χειριστής του σκάφους έπεσε στην θάλασσα καθιστώντας αδύνατη έπειτα την σωτηρία των επιβαινόντων στο ιστιοπλοϊκό που τσακίστηκε στα βράχια.

Από το δεύτερο πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέσβο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι – 16 νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής, ένα αγόρι και ένας άνδρας – έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα