Λέρος: Έξι αγνοούμενοι από ναυάγιο φουσκωτού με μετανάστες

Εντοπίστηκαν ήδη σώοι από το Λιμενικό Σώμα 49 μετανάστες

Έρευνες έχουν ξεκινήσει οι Λιμενικές Αρχές για τον εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου.

 

Στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκαν ήδη σώοι από το Λιμενικό Σώμα 49 μετανάστες, ενώ κατά δήλωσή τους, στο σκάφος που φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Τουρκία, επέβαιναν συνολικά 55 άτομα.

Οι διασωθέντες είναι 18 γυναίκες 4 παιδιά και 27 άνδρες και κατάγονται από Σιέρα Λεόνε, Ουγκάντα, Σομαλία Σουδάν και Ερυθραία. Όλοι έχουν οδηγηθεί στο Κέντρο Υγείας Λέρου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 6 αγνοούμενων μεταναστών διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και συμμετέχουν ένα πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αεροσκάφος της frontex και στελέχη του Λιμενικού Σώματος από ξηράς.

 

Οι έρευνες γίνονται με τον συντονισμό του Ερευνητικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης από δύο Πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ένα αεροσκάφος FRONTEX και από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

 

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 4 έως 5 μποφόρ.