Μεταναστευτικό: Στην Πορτογαλία μετεγκαταστάθηκαν 13 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Είναι 12 αγόρια και ένα κορίτσι που αναχώρησαν ήμερα από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Για μετεγκατάσταση στην Πορτογαλία αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 13 ασυνόδευτα ανήλικα από Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές και Σομαλία.

Στην πτήση μπήκαν 12 αγόρια κι ένα κορίτσι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και τρία αδέλφια από το Αφγανιστάν.

Η Πορτογαλία έχει δεχτεί συνολικά 247 ασυνόδευτα παιδιά από την έναρξη του Προγράμματος Εθελοντικής Μετεγκατάστασης, τον Απρίλιο του 2020 μέχρι και σήμερα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, θα ακολουθήσει μία ακόμα αναχώρηση στο τέλος του μήνα με την οποία θα συμπληρωθεί το 50% των μετεγκαταστάσεων που έχουν συμφωνηθεί με τη συγκεκριμένη χώρα. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος συνολικά 1.233 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν μετεγκατασταθεί σε 13 χώρες της ΕΕ.

Το πρόγραμμα Εθελοντικής Μετεγκατάστασης υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ασύλου, της Κομισιόν, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο και της Μετάδρασης.