«Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα τα κλειστά προ-αναχωρησιακά κέντρα» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

«Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα τα κλειστά προ-αναχωρησιακά κέντρα στα νησιά», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο Στέλιος Πέτσας.

Αυτό ξεκαθάρισε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας ανέλυσε τους βασικούς άξονες του μεταναστευτικού. Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στη Σάμο, για την οποία ο σχεδιασμός προβλέπει πως η νέα δομή φιλοξενίας θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χειμώνα.

«Θα υπάρξει μια κλειστή δομή δυνατότητας φιλοξενίας 5.000 ατόμων για να αντικαταστήσει αυτό το χάος» σχολίασε για τη Σάμο ο κ. Πέτσας. Και διευκρίνισε: «Θα είναι η πρώτη δομή που θα τεθεί σε λειτουργία».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι όλοι οι τοπικοί παράγοντες είναι ενήμεροι για τις κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. «Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, μπορώ να ακούσω τις επιφυλάξεις για τα επόμενα βήματα, είμαι εδώ να τα συζητήσουμε» ανέφερε.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ. «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου ώστε να δοθούν τα εύσημα σε όσες λειτουργούν σωστά και να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν παρασιτικά» ξεκαθάρισε. «Στόχος μας είναι η μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή 10.000 ατόμων μέχρι τις αρχές του 2020.