Με αργούς ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα – Κέντρα κλείνουν λόγω χαμηλής προσέλευσης

Την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα μόνο 29.065 εμβολιασμοί

Με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα με αποτέλεσμα μεγάλα εμβολιαστκά κέντρα να κατεβάζουν ρολά.

 

Την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα μόνο 29.065 εμβολιασμοί.

Συνέπεια αυτού του γεγονός αποτελεί πως από τα τέλη Σεπτέμβρη, αρκετά mega εμβολιαστικά κέντρα θα κατεβάσουν ρολά.

 

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη

 

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην κούρσα των εμβολιασμών καθώς έχει εμβολιαστεί το 56.6% του πληθυσμού, τη στιγμή που η Πορτογαλία την Τετάρτη σήμερα το 80%, το Βέλγιο το αντίστοιχο ποστοστό ανέρχεται στο 72% και στην Ιταλία 64,5%. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες χώρες σήμαναν συναγερμό στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, αναστάτωση προκάλεσαν σε εκατοντάδες πολίτες τα sms που έλαβαν για να λάβουν την αναμνηστική δόση χωρίς οι ίδιοι να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Λόγω παλαιότερων συνταγογραφήσεων τους με φαρμακευτικά σκευάσματα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλμένοι το σύστημα τους ενέταξε αυτόματα, σε αυτή την κατηγορία. Έτσι αν δεν ανήκουν στις ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση θα πρέπει απλά να αγνοήσουν την ειδοποίηση.

 

Στο «κόκκινο» έξι περιφέρειες

Την ίδια ώραρα, σε μίνι lockdown μπαίνουν Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα μετά από εισήγηση της επιτροπής των επιδημιολόγων. Στο «κόκκινο» παραμένουν Αργολίδα και Ευρυτανία.