Λύματα: Αύξηση 101% στο ιικό φορτίο της Ξάνθης – Οριακή άνοδος σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Καθαρά πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Κρήτης και των Ιωαννίνων

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 19 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δώδεκα (5/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερις περιοχές του ΕΔΕΛ, ενώ σταθεροποιητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτνω σε τρεις από τις δώδεκα (3/12) περιοχές του ΕΔΕΛ.

xartis_lymata1

Αναλυτικά, καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στην Ξάνθη (+101%) και στην Αλεξανδρούπολη (+53%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (+16%), στην Αττική (+15%) και στη Θεσσαλονίκη (+12%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-82%), στα Χανιά (-77%), στο Ηράκλειο (-60%) και στα Ιωάννινα (-41%), ενώ σταθερό έμεινε το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο (0%), στην Κέρκυρα (+2%) και στη Λάρισα (+9%)