Λινού για έξαρση κορωνοϊού: Ίσως είναι πολύ ανησυχητική

ΕΚΤΑΚΤΑ

Για έξαρση του κορωνοϊού που «ίσως είναι πολύ ανησυχητική γιατί υπάρχει διασπορά σε όλη τη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό» έκανε λόγο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 για τα μέτρα που έχουν τεθεί επί τάπητος είπε ότι «εξετάζεται η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους αλλά κυρίως η αποσυμφόρηση σε χώρους όπου μπορεί να υπάρχει συνωστισμός».

«Πρέπει να αξιοποιούμε πιο πολύ τον υπαίθριο χώρο. Πρέπει να ενθαρρυνθούν περίπατοι μαθητών που δεν απαιτούν μέσα μεταφοράς. Πρέπει να υπάρχει πολύ έντονος και συχνός αερισμός των χώρων, ανοιχτά παράθυρα σε όλες τις ώρες. Αντί να περιοριστεί το ωράριο των καταστημάτων ειδών πρώτης ανάγκης ίσως θα πρέπει να αυξηθεί», ανέφερε η κυρία Λινού και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθούν έξυπνοι τρόποι για να βοηθηθούν οι άνθρωποι να κρατούν τις αποστάσεις».

Κατά την ιδία, μάλιστα, ίσως αποδειχθεί αποτελεσματικό «αυτό που εφάρμοσαν στην Καλιφόρνια. Να φτιάξει μια οικογένεια μια μικρή ομάδα ανθρώπων που θα συναναστρέφεται και μόνο με αυτούς θα έρχονται σε επαφή συχνά. Με όλους τους άλλους ερχόμαστε σε επαφή με ηλεκτρονικό τρόπο. Επαφές σε πολύ στενούς κύκλους και όχι κύκλους των 25 παιδιών αυτό θα ήταν δώρον-άδωρον».