Λ. Οικονόμου: Μυθεύματα οι κατηγορίες για παρακολούθηση πολιτών από την ΕΛ.ΑΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΤΩΝΑ ΑΡΣΕΝΗ

Μυθεύματα χαρακτήρισε τις καταγγελίες για σχέδιο παρακολούθησης πολιτών ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ο Λευτέρης Οικονόμου χαρακτήρισε μυθεύματα και εικασίες ανθρώπων που μπερδεύουν τους ιδεασμούς τους με την πραγματικότητα, τις καταγγελίες ότι η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούν, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού (GPS) πολίτες με κοινωνική και πολιτική δράση.

«Είναι αδιανόητη η κατηγορία ακόμα και ως ερώτημα περί παρακολούθησης από την ΕΛ.ΑΣ πολιτών με κριτήριο την πολιτική τους δράση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Οικονόμου και επέκρινε τον κ. Αρσένη για το γεγονός ότι κατέθεσε τη σχετική ερώτηση λίγες μέρες πριν τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζητώντας από τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

«Είναι δυσχερής η αντίληψη ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει τη διάθεση μονίμως να λειτουργεί εκτός κανόνων και ότι πρέπει να ακολουθείται κάθε ενέργειά της με ΕΔΕ. Και λίγες μέρες πριν τη θλιβερή επέτειο Γρηγορόπουλου και τα τελεσίγραφα της αναρχικής δράσης ότι θα υπάρξει νεκρός αστυνομικός να καλούμαστε να απαντήσουμε αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την παρακολούθηση πολιτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του ο Κρίτων Αρσένης έκανε λόγο για ζήτημα που αφορά τις ατομικές ελευθερίες και τη δημοκρατία και επικαλέστηκε καταγγελίες πολιτών που συμμετέχουν, όπως είπε, σε κοινωνικά κινήματα και υποστηρίζουν ότι είδαν να τοποθετούνται συσκευές γεωεντοπισμού στα οχήματά τους. «Ή τα ξέρετε και τα αποκρύπτεται ή ένα κομμάτι της αστυνομίας έχει ξεφύγει από τον έλεγχό σας. Σας καλούμε να πάρετε άμεσα μέτρα», ανέφερε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25. Ο ίδιος, δε, έδειξε στον υφυπουργό μία τέτοια συσκευή, υποστηρίζοντας ότι την εντόπισε στο αυτοκίνητό της η σύζυγος μέλους του κόμματος.