Κύθηρα: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τους πρόσφυγες που σώθηκαν από το ναυάγιο (Φώτο)

Κουβέρτες, ρούχα και προσωπικά αντικείμενα πλέουν στα νερά των Κυθήρων

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης προσφύγων, μετά τα ναυάγια, σε Κύθηρα και Λέσβο, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάλευαν με τα κύματα.

Κουβέρτες, ρούχα και προσωπικά αντικείμενα πλέουν στα νερά. Κατεστραμμένες φουσκωτές βάρκες στο έλεος των κυμάτων και στο βάθος το Λιμενικό να συνεχίζει τις έρευνες διάσωσης δεκάδων προσφύγων.

 

Ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό οδοιπορικό τόσο στον «τόπο του μαρτυρίου» στο Διακόφτι, όσο και στα Φριλιγκιάνικα όπου μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες του φρικτού ναυαγίου που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, λίγο έξω από το λιμάνι, παρουσιάζει το Kythera.News.

Δείτε τις εικόνες:

               

«Μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα»

Για πέντε νεκρούς στο ναυάγιο των Κυθήρων κάνει λόγο ο δήμαρχος του νησιού, κ. Χαρχαλάκης, ο οποίος προχώρησε σε μία σοκαριστική περιγραφή για τις τραγικές στιγμές που έλαβαν χώρα στα παράλια του νησιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους μετανάστες να χαροπαλεύουν με τα κύματα, προσπαθώντας να βγουν στη στεριά και να σκαρφαλώσουν στους απότομους βράχους.

Ο δήμαρχος Κυθήρων μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάνει λόγο για 5 νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο στα Κύθηρα, αριθμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Λιμενικό, καθώς η τελευταία ενημέρωση έκανε λόγο για 15 αγνοούμενους, ενώ η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».