Κύπρος: Επιτυχής κατάληξη για δυο κοριτσάκια που έπεσαν σε πηγάδι δεκάδων μέτρων

Έπαιζαν στην αυλή του σπιτιού τους και βρέθηκαν στο πηγάδι

Άγιο είχαν δύο παιδιά στην Κύπρο, όταν παίζοντας στην αυλή του σπιτιού τους βρέθηκαν σε πηγάδι δεκάδων μέτρων, όπου παρέμειναν για περίπου 2.5 ώρες.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο κοριτσάκια ηλικίας 11 και 9.5 ετών έπαιζαν σε εξωτερικό χώρο κοντά στο σπίτι τους, όταν η μπάλα τους βρέθηκε σε αυλή γειτονικού σπιτιού. Στην προσπάθειά τους να πιάσουν τη μπάλα, έπεσαν σε διάτρηση, η οποία ήταν πρόχειρα καλυμμένη, ενώ στο σημείο υπάρχουν πολλά αγριόχορτα, κλαδιά και ξύλα.

Μιλώντας στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της Κύπρου, η μητέρα και ο παππούς των παιδιών ανέφεραν ότι λίγη ώρα αφότου έπεσαν στο πηγάδι τα δύο παιδιά, κατέβαλαν την πρώτη προσπάθεια να ανέβουν στην επιφάνεια της γης.

Πρώτα προσπάθησε η 11χρονη, αλλά γλίστρησε και έπεσε ξανά μέσα, δήλωσε η μητέρα της 11χρονης, προσθέτοντας ότι λίγο αργότερα, σκαρφάλωσε η μικρότερη αδελφή της 9.5 ετών και τελικά τα κατάφερε. ”Οι πολεμικές τέχνες που διδάσκονται τα δύο παιδιά αποδείχθηκαν σωτήριες, καθώς συνέβαλαν στην εκγύμναση των παιδιών. Κάνουν κικ μποκινγκ και αυτό τις έσωσε”, σημειώνουν οι δικοί τους άνθρωποι, που κάνουν λόγο για πηγάδι βάθους 15 με 20 μέτρων.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρέα Κεττή, ο οποίος δημοσίευσε και σχετικό βίντεο, στο οποίο ωστόσο κάνει λόγο για ατύχημα σε βάθος 40 μέτρων:

Προ ημερών και μετά από επανειλημμένες κλήσεις για ανάσυρση κυρίως ζώων από ανοικτά πηγάδια με κινδύνους να αναφύονται και για τα μέλη μας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, κάναμε έκκληση τόσο σε ιδιώτες όσο και σε όλους τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς να επιθεωρήσουν και να ασφαλίσουν ανοικτές διατρήσεις και πηγάδια. Σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με μέλη μας διασώστες από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας ανέσυραν παιδάκι (κοριτσάκι) 11.5 ετών από διάτρηση με νερό βάθους 40 μέτρων ευτυχώς χωρίς εμφανή σοβαρό τραυματισμό. Το κοριτσάκι μαζί με την αδελφή του 9.5 ετών κατέληξαν στο πάτο της διάτρησης, όταν ενώ έπαιζαν ανέμελα, το εντελώς πρόχειρο κάλυμμα της διάτρησης σε αυλή κατοικίας στο Δήμο Λακατάμιας , υποχώρησε.

Παρέμειναν εκεί για 2.5 ώρες καλώντας για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση μέχρι που το 9.5 ετών κοριτσάκι τόλμησε και σκαρφάλωσε στη σωλήνα της διάτρησης και διένυσε κατακόρυφη απόσταση 40 μέτρων μέχρι την επιφάνεια και ειδοποίησε τους γονείς τους. Μπράβο στα κοριτσάκια για την τόλμη και το θάρρος που επέδειξαν ! Μπράβο στα μέλη μας των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για την άψογη και πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης!