Κύκλωμα στον Προμαχώνα: Πλαστά βουλγάρικα πιστοποιητικά για κορωνοϊό από 30 ευρώ

ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 100 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Μία άκρως προβληματική όσο και ανησυχητική κατάσταση φαίνεται να διαμορφώνεται στον Προμαχώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο, επιτήδειοι έχουν στήσει “παραμάγαζο” και πουλούν πλαστά έγγραφα με αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται στον Προμαχώνα τις τελευταίες ημέρες έδειξαν ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο επιτήδειων, οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιητικά σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα. Πιστοποιητικά που δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορoνοϊό και είναι αρνητικό.

Κάποιος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega, μπορεί να πληρώσει μέχρι και 30-40 ευρώ για να πάρει ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Πως γίνεται η “δουλειά”. Κάποιοι έχουν στα χέρια τους τέτοια έγγραφα, τα οποία δεν είναι από πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου. Τα προωθούν λοιπόν σε άλλους αλλάζοντας απλώς τα ονόματα των ανθρώπων που υποτίθεται ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό.

Οι αρχές εντόπισαν τέτοια πλαστά έγγραφα με αποτέλεσμα να αποφασιστεί πως από την προσεχή Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, από την Τετάρτη και μετά αν παρατηρηθούν πολλά εισαγόμενα κρούσματα, να κλείσει εντελώς ο Προμαχώνας για κάποιες ημέρες.