Κρήτη: Συμπλοκές ντόπιων με Πακιστανούς

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ

Νέα διαδήλωση.

 

 

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσαρά στην Κρήτη, με φόντο τις συμπλοκές που σημειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες ανάμεσα σε Πακιστανούς και ντόπιους κατοίκους.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Ekriti, στην είσοδο του Τυμπακίου μερίδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με την αστυνομία. Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη χημικών αλλά και κρότου – λάμψης από τους αστυνομικούς.

 

 

Οι θερμόαιμοι, επιχείρησαν να προσεγγίσουν χώρο που λειτουργεί ως τζαμί, όπως οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και ακολούθησαν τα επεισόδια. Μάλιστα, από τα επεισόδια υπήρξε και τραυματισμός ενός ηλικιωμένου τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πολλές προσαγωγές, ενώ η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα έκρυθμη. Παρά την πρόθεση των διοργανωτών να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση, τα επεισόδια δεν έλειψαν. Οι συγκεντρωμένοι, σε ψήφισμα που εξέδωσαν ζητούν την απέλαση των παράνομων αλλοδαπών, σε διαφορετική περίπτωση θα επαναλάβουν τη συγκέντρωση σε μια εβδομάδα, όπως ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

 

 

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στη Μεσαρά εξέδωσε ψήφισμα ζητώντας απέλαση των παράνομων αλλοδαπών. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επανάληψης των βίαιων συμπλοκών που προκάλεσαν αντιδράσεις και φόβο για ακόμα χειρότερων.