- Από χωριό του Μαλεβιζίου ο 61χρονος «άπλωνε» τα δίχτυα του ανά την Ελλάδα
- Σε Ηράκλειο, Άνδρο, Σπέτσες και Θεσσαλονίκη τα θύματα του Κρητικού απατεώνα
- Αποκτούσε πρόσβαση σε υπολογιστές κει ξάφριζε λογαριασμούς
- Με καταγγελία Ηρακλειώτη κατάφερε η ΕΛΑΣ να φτάσει στα ίχνη του
Ενορχηστρωμένη διαδικτυακή απάτη που εξαπλώθηκε από την Κρήτη σε πολλές περιοχές της χώρας, κόστισε ακριβά στα θύματα που είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να εξανεμίζονται χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς πιάστηκαν τόσο εύκολα στα δίχτυα του απατεώνα.
Δράστης σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις απάτης με λεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι 61χρονος τουριστικός πράκτορας από χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ ένα από τα θύματά του είναι νεαρός Ηρακλειώτης, ο οποίος έχασε και τα περισσότερα χρήματα μέσα από τα χέρια του.
Ο 61χρονος τηλεφώνησε στα θύματα προτείνοντάς τους να συνδεθούν σε μία εφαρμογή που επιτρέπει την πραγματοποίηση δωρεάν βιντεοκλήσεων, σε κάποιους μάλιστα συστήθηκε και ως υπάλληλος της Microsoft. Για να το κάνουν αυτό θα έπρεπε να του δώσουν τους κωδικούς πρόσβασης ώστε μέσω απομακρυσμένης διαχείρισης να μπορεί να εγκαταστήσει το πρόγραμμα στους υπολογιστές.
Ο δράστης μόλις αποκτούσε πρόσβαση έμπαινε στις εφαρμογές e-banking των θυμάτων, κάνοντας μεταφορές χρημάτων σε δικό του λογαριασμό. Με τον τρόπο αυτό εξαπάτησε τρεις επαγγελματίες στην Άνδρο, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ενώ στο Ηράκλειο, ο νεαρός επιχειρηματίας έκανε την καταγγελία, έχασε ούτε λίγο ούτε πολύ 18 χιλιάδες ευρώ.
Η καταγγελία έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, το οποίο έφτασε πολύ γρήγορα στα ίχνη του τουριστικού πράκτορα, ο οποίος αναμένεται να λογοδοτήσει άμεσα στην Δικαιοσύνη.
Η πρόσβαση σε κωδικούς και προσωπικά στοιχεία είναι ολέθριο λάθος, όπως προειδοποιούν συνεχώς τόσο η αστυνομία, όσο και επιστήμονες από τον κλάδο της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει όσους αποδέκτες χρειάζεται πριν το πάθημα γίνει μάθημα.
Πηγή: neakriti.gr