Κρήτη: Γεμίζει η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ λόγω τροχαίων – «Ας βάζουμε ζώνη αφού δεν βάζουμε μυαλό»

Δραματική έκκληση από τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Ηρακλείου

Δραματική έκκληση για πιο συνετή οδήγηση απευθυνεί ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης, καθώς τα στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη.

Έφτασαν τους 35 οι νεκροί στην άσφαλτο το 2022

Δυο θανατηφόρα τροχαία μέσα σε λίγες ώρες, δυο χαμένες ζωές που προστίθενται στη λίστα εκείνων που φεύγουν άδικα, κι απρόβλεπτα. Ένας «παππούς» κι ένας «εγγονός» που η άδικη φυγή τους συνδέει ηλικιακά τρεις γενιές, αλλά που δεν αποτυπώνει όλη την αλήθεια, καθώς ο θάνατος νέων ανθρώπων κυριαρχεί στα φετινά ταυτοτικά χαρακτηριστικά των δυστυχημάτων στους δρόμους της Κρήτης!

Οι νεκροί από  την αρχή της χρονιάς στο νησί έφτασαν τους 35, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ Γιάννης Λιονάκης, σύμφρωνα με το cretalive.gr.

Ο αντίστοιχος αριθμός για όλο το 2021 ήταν 49 θύματα, το 2020 στην Κρήτη είχαμε 30 θανάτους, κι όλοι μαζί κάνουν ένα χωριό σε μόλις τρία χρόνια και με τους ρυθμούς που κακοβαδίζουμε χάνουμε μια κωμόπολη στη δεκαετία!

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν επίσης ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, θανατηφόρο τροχαίο είχε να καταγραφεί για περίπου 5 μήνες, από τα μέσα Μαρτίου, όταν και μέσα σε δυο μέρες είχαμε τα δυο δίπλα δυστυχήματα σε Μεσαρά και Αρκαλοχώρι. Κι όμως μέσα σε λίγες ώρες αυτή την εβδομάδα, δυο οικογένειες θρηνούν τους ανθρώπους τους.

Και μόνο το γεγονός πως από τους 35 νεκρούς σε τροχαία στην Κρήτη φέτος, οι 18 είναι κάτω από τριάντα χρόνων και οι 10 κάτω από 25, καταλαβαίνει κάποιος πως σκοτώνεται ο ανθός του νησιού κι όλοι μας κάτι δεν κάνουμε καλά!

Ναι σοκαριζόμαστε, ναι ανατριχιάζουμε, ναι ανεγογυρεβόμαστε μπας κι είναι γνωστός ή συγγενής μας, το θύμα της τραγωδίας, αλλά ελάχιστοι συνειδητοποιούμε πως αν δεν αλλάξουμε μυαλά και συνήθειες – κυρίως τα νέα παιδιά που ανεβαίνουν στη σέλα ή στο κάθισμα του αυτοκινήτου τους και… όποιον πάρει ο χάρος – αδιαφορώντας για τον πόνο που απλώνουμε γύρω μας, τότε δεν υπάρχει σωσμός παρά μόνο σκοτωμός!