Κρίσιμες ώρες στα Βίλια: «Θα γίνει Εύβοια η περιοχή αν ξεφύγει η φωτιά»

Τι λένε αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και πρόεδρος της Κοινότητας Βιλίων

Μεγάλο είναι το πύρινο μέτωπο αυτή τη στιγμή στα Βίλια Αττικής, με τη φωτιά να μαίνεται σε δύσβατο σημείο.

 

Κοσμόπουλος: Χρειάζονται και άλλα εναέρια μέσα

 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο, το μοναδικό θετικό γεγονός για την ώρα είναι πως έχουν περιοριστεί κάπως οι άνεμοι.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τόνισε πως επιχειρούν εναέρια μέσα, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να ελεγχθεί η φωτιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είπε πως αυτή τη στιγμή βλέπει τρία ελικόπτερα, ωστόσο τόνισε πως πρέπει να έρθουν κι άλλα.

 

Ο κ. Κοσμόπουλος εξήγησε πως η φωτιά μαίνεται «στην καρδιά ενός παρθένου δάσους, μιας πευκόφυτης περιοχής. Είναι το μεγαλύτερο δάσος που έχει μείνει στην Αττική και η φωτιά βρίσκεται στο κέντρο. Δεν έχει όρια

Ανέφερε, όμως ότι από την πίσω μεριά έχει δημιουργηθεί μια αντιπυρική ζώνη, με τους πυροσβέστες να βρίσκονται επί ποδός. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει ούτε το Πόρτο Γερμενό, ούτε η Ψάθα, επεσήμανε και συμπλήρωσε πως ούτε οι άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς τα εκεί.

Για να εξηγήσει προς τα πού κατευθύνεται η φωτιά με βάση τους ανέμους είπε ότι γεωγραφικά πάει προς Μέγαρα. Ωστόσο, τα Μέγαρα είναι αρκετά μακριά από την περιοχή.

 

Μακρυνόρης: Εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το βράδυ η φωτιά

 

Όπως ανέφερε στο attica24 ο πρόεδρος της Κοινότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης, είναι πολύ δύσκολο να οριοθετηθεί η φωτιά πριν βραδιάσει.

Ο κ. Μακρυνόρης δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που κατακαίει δασική έκταση, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο πριν το βράδυ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βιλίων, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο.