Κοσμάς Θεοδωρίδης: Έλληνας ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Μεσιτών

Ένας Έλληνας θα βρεθεί για πρώτη φορά στο τιμόνι της Ευρωπαΐκής Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων (PAC - Property Agents Confederation)

Μια σημαντική διάκριση για τον ελληνικό κλάδο Real Estate στην Ευρώπη. Ένας Έλληνας θα βρεθεί για πρώτη φορά στο τιμόνι της Ευρωπαΐκής Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων (PAC – Property Agents Confederation).

Στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου στο Δουβλίνο, ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος της Ένωσης PAC. Περαιτέρω αναλαμβάνει θέση Αντιπροέδρου στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Ακινήτων (CEPI) που περιλαμβάνει Συλλόγους και Ομοσπονδίες από τους κλάδους των επαγγελματιών ακινήτων, διαχειριστές ακίνητης περιουσίας, εκτιμητές, πραγματογνώμονες, μεσίτες κοκ.

Ο Κοσμάς Θεοδωρίδης τελείωσε το πανεπιστήμιο στην Αθήνα και έκανε διδακτορικές σπουδές με Βρετανική υποτροφία στην Αγγλία, όπου εργάστηκε και δίδαξε στο Imperial College. Στην Ελλάδα ίδρυσε το Μεσιτικό Οργανισμό Ακίνητα Πόλις, τον οποίο και διευθύνει. Έχει πρωτοστατήσει στην τυποποίηση του Ευρωπαϊκού Προτύπου Μεσιτικών Υπηρεσιών ΕΝ 15733 και την μετάφρασή του στα Ελληνικά. Συμμετείχε ενεργά στη διαβούλευση του νομοσχεδίου περί μεσιτείας και ήταν από τους βασικούς συντελεστές του τελικού κειμένου του Νόμου 4072/12. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στα κοινά του κλάδου, τόσο στο Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών – Αττικής όπου είναι Αντιπρόεδρος, όσο και στην Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδος, με γνώμονα τον εξορθολογισμό και την αναβάθμισή του. Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης πρωτοστάτησε στους αγώνες για λογική φορολόγηση και εισφορές, αλλά και στην προστασία των πληττόμενων Επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας . Έχει αρθρογραφήσει εκτεταμένα στα ελληνικά και στα αγγλικά και έχει διδάξει σε σεμινάρια σχετικά με το Real Estate, τόσο στο Σύλλογο Μεσιτών όσο και στο ΕΚΠΑ. Έχει ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και την εφαρμογή προτύπων και πιστοποιήσεων για τους μεσίτες στην Ελλάδα.

Ο Κ. Θεοδωρίδης εξελέγη στις Ευρωπαϊκές θέσεις για την τριετία 2023-2025.