Κως: Αρχαιότητες σε εργαστήριο παραγωγής κάνναβης (Φώτο)

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του βρέθηκε ο εξοπλισμός, αλλά είχε φροντίσει να «εξαφανίσει» τα δενδρύλλια

Μοίρασε τις «δουλειές» του ένας Έλληνας στην Κω καθώς, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας, στο σπίτι του είχε στήσει εργαστήριο για την παραγωγή κάνναβης, ενώ στο κατάστημα ιδιοκτησίας του είχε στολίσει αρχαιότητες που προέρχονταν από ναυάγια στα παράλια του νησιού!

Κατά την έρευνα στην κατοικία του δράστη βρέθηκε εξοπλισμός με λαμπτήρες, χρονοδιακόπτες και καλωδιώσεις για την καλλιέργεια κάνναβης, αλλά φαίνεται ότι είχε εξαφανίσει τα δενδρύλλια, αφού πρώτα τα τρύγησε και του απέδωσαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,6 γραμμαρίων η οποία κατασχέθηκε.

Στο κατάστημα, βρέθηκαν δυο τμήματα αρχαίων αμφορέων αποτελούμενα από στόμιο και λαβή, που διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και παραδόθηκαν στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για αξιολόγηση και χρονολόγηση. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων, με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Συνέλαβαν τον καλλιεργητή φυτείας με θηριώδη χασισόδεντρα

Η έφοδος των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών από το Κιλκίς σε μια δύσβατη αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην σύλληψη ενός Έλληνα που καλλιεργούσε 30 τεράστια δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,50 μέτρων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και 9,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Όμως, ο επίσης Έλληνας συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, διέφυγε εγκαταλείποντας πίσω του τη μοτοσικλέτα του η οποία κατασχέθηκε.