Κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας στα δικαστήρια ζητά η Ένωση Δικαστών

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Να λάβει μέτρα προστασίας στα Διοικητικά Δικαστήρια, η λειτουργία των οποίων ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, ζητά από την Πολιτεία η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καλεί την Πολιτεία «διά των αρμόδιων υπουργών, πριν την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, να εκδώσει συμπληρωματική ΚΥΑ για όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα στον παρόντα χρόνο για την προστασία της υγείας των λειτουργών της Δικαιοσύνης και των λοιπών παραγόντων της δίκης και τον κατά το δυνατό περιορισμό της διασποράς του ιού, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την οικεία δαπάνη». 

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ένωση υποστηρίζει ότι η Πολιτεία αποφάνθηκε για τη μερική έστω επαναλειτουργία των Διοικητικών Δικαστηρίων, χωρίς όμως «να λάβει σοβαρά μέτρα προστασίας δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων». Επισημαίνει, ακόμα, ότι «δεν νοείται μετακύλιση της κρατικής υποχρέωσης για λήψη γενικών μέτρων προστασίας στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, ο οποίος υποχρεούται μεν να λαμβάνει μέτρα προστασίας του εαυτού του, αλλά δεν μπορεί να ευθύνεται για τις μεγάλες κρατικές ελλείψεις για τις οποίες υπεύθυνοι είναι άλλοι».