Κορωνοϊός: Έφτασαν στα νοσοκομεία οι γιατροί που επιστρατεύτηκαν

Τι δηλώνουν

Στις θέσεις τους βρίσκονται από σήμερα οι ιδιώτες γιατροί που έχουν επιταχθεί από την κυβέρνηση για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

 

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο επιστρατεύτηκαν συνολικά 10 γιατροί, τέσσερις πνευμονολόγοι και έξι παθολόγοι που θα υπηρετήσουν για έναν μήνα, όπως αναφέρει και το χαρτί της επίταξης, σύμφωνα με το GR Times.

Ανάμεσα τους ο πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής που μίλησε για τη διαδικασία αναφέροντας πως έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία φορά που εργάστηκε σε νοσοκομείο, εκτίμησε όμως πως με τη βοήθεια και των συναδέλφων του θα μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα ώστε να βοηθήσει.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τους ασθενείς που αφήνει «λίγο μετέωρους» όπως είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι οι ιδιώτες διατηρούν το δικαίωμα να εργάζονται το απόγευμα και στα ιατρεία τους, είπε όμως ότι θα είναι κατάκοποι και θα υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφέρουν κάτι σε ασθενείς οι οποίοι είναι ευπαθείς.

Δείτε τι ανέφερε:

Από την πλευρά του, ο πνευμονολόγος Πάνος Χατζηαποστόλου, δήλωσε πως μετά από πολλά χρόνια καλείται να επιστρέψει ξανά σε νοσοκομείο, στη διάρκεια μιας μεγάλης «μάχης» για να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις.

Άφησε παράλληλα αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιστράτευση, τονίζοντας ότι υπήρχε ο χρόνος να οργανωθούν καλύτερα τα πράγματα και να προσελκυσθούν και άλλοι συνάδελφοι του, ζητώντας να υπάρξει από τώρα μέριμνα από το υπουργείο Υγείας, να προνοήσει για τους επόμενους γιατρούς που ενδεχομένως χρειαστεί να επιστρατευθούν, μετά από έναν μήνα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 

Πηγή: GRTimes