Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι δραστηριότητες που ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα

Τα νέα βήματα προς την κανονικότητα

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αναμένεται να είναι η πρώτη δραστηριότητα που θα ανοίξει αύριο.

 

 

Οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), σε αντίθεση με τους μαθητές των υπολοίπων βαθμίδων οι οποίοι, επίσης από αύριο, θα υποβάλλονται σε self test μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

 

Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

 

 

Επίσης, από αύριο Δευτέρα ξεκινούν εκ νέου και οι πρακτικές και εργαστηριακές σε ΙΕΚ, κολλέγια και σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, με self test για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές, ενώ επαναλειτουργούν και τα μουσικά εκπαιδευτικά μαθήματα σε ατομικό επίπεδο.

 

 

Λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, με κενή θέση ανά δύο άτομα, 75% πληρότητα, χωρίς διάλειμμα στην προβολή και με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

 

 

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανοίξουν τα ΟΠΑΠ PLAY (24 Μαΐου) και οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι (28 Μαΐου).

 

 

Επίσης, από τις 31 Μαΐου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων και από τις 7 Ιουνίου οι οίκοι ανοχής, ενώ από τον Ιούνιο θα μπορούν να πραγματοποιούνται γάμοι και βαπτίσεις σε εξωτερικό χώρο, με ανώτατο όριο 100 ατόμων.