Κορωνοϊός: Ανησυχία για την κατάσταση τριών ασθενών – Τι δήλωσε ο αδελφός του 66χρονου

21 ΑΤΟΜΑ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΚΡΟΥΠ

Ανησυχία επικρατεί για την κατάσταση τριών ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, οι οποίοι βρίσκονταν στο γκρουπ που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο και πλέον νοσηλεύονται σε καραντίνα στο νοσοκομείο του Ρίου.

Συνολικά 21 άτομα μολύνθηκαν από το συγκεκριμένο γκρουπ εκτοξεύοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 31 στην Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό, αλλά όχι πανικό στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι τρεις που νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση είναι ο 66χρονος , το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, η γυναίκα του (το 10 επιβεβαιωμένο κρούσμα) καθώς και ένας ιερέας που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, Ο 66χρονος νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα, ενώ καλύτερη εικόνα εμφανίζει η σύζυγός του και ο ιερέας που έχουν ηπιότερα συμπτώματα.

«Ο ασθενής βρίσκεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και είναι σε μία σοβαρή κατάσταση και είμαστε on call, αν χρειαστεί να διασωληνωθεί», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο θεράπων ιατρός του 66χρονου, Χαράλαμπος Γώγος.

Στο Ρίο νοσηλεύονται ακόμη έξι ασθενείς οι οποίοι έχουν εμφανίσει μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Oπως δήλωσε ο αδερφός του 66χρονου, μιλώντας στο Mega, η κατάσταση του είναι μεν σταθερή δεν παύει όμως να κρίνεται ως σοβαρή. «Η νύφη μου είναι σε ήπια κατάσταση και τα τρία παιδιά του αδερφού μου σε καραντίνα στην Αμαλιάδα», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό.

Το ένα από τα παιδιά της οικογενείας υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις και βρέθηκε αρνητικό στον ιό, για τα άλλα δύο όμως δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. «Θα έπρεπε και τα άλλα δύο παιδιά του αδερφού να υποβληθούν σε εξετάσεις αφού είναι και σε καραντίνα» επισήμανε ο αδερφός του 66χρονου.

Ο εντοπισμός των νέο κρουσμάτων του covid-19 έγινε μετά την ιχνηλάτηση που ξεκίνησε μετά την επιβεβαίωση του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν άλλα 21 κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες. Όπως έχει γίνει γνωστό από τα 24 συνολικά άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους (επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου) τα 21 βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό.