Κόλαφος η ιατροδικαστική έκθεση για τη Φολέγανδρο: Άγριος ξυλοδαρμός της Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο

Η νεκροψία - νεκροτομή διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα

Άγριο ξυλοδαρμό, σύρσιμο στα βράχια που είχαν ως αποτέλεσμα βαριά τραύματα και μελανιές στο σώμα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, καταδεικνύει η ιατροδικαστική έκθση.

 

 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η πλήρης σύνταξη της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την αποπεράτωση όλων των εργαστηριακών εξετάσεων, τα αίτια θανάτου της 26χρονης φαρμακοποιού είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων».

 

Οι κυριότερες κακώσεις που διαπίστωθηκαν στην ιατροδικαστική έκθεση:

Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.
Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις

Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)

Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος όργανου προκληθείσα

Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος όργανου προκληθέν.

Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή, όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.

 

Επίσης, κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στο πνεύμονα καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά. Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε.

Η Γαρυφαλλιά έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.

Ο κ. Μπογιόκας συμπέρανε πως οι κακώσεις που έφερε η Γαρυφαλλιά, κυρίως στο κεφάλι της, της προκάλεσαν αναισθησία και έντονο άλγος με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, αλλά και να είναι αδύναμη να σωθεί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Πηγή: reader.gr