Κινηματογραφική ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Κρεμάστηκε από το… καπό ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

Η κινηματογραφική ληστεία του Ι.Χ. έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κατέληξε πεσμένος στη μέση του δρόμου

Ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου κρεμάστηκε από το καπό του οχήματός του, στην προσπάθειά του να σταματήσει δύο ληστές που του το έκλεψαν στο κέντρο της Αθήνας.

Η κινηματογραφική ληστεία του Ι.Χ. έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κατέληξε πεσμένος στη μέση του δρόμου.

«Πήγε ο άνθρωπος να βγάλει κάποια λεφτά από την τράπεζα, άφησε το αμάξι του εκεί, μπήκε κάποιος μέσα και το πήρε. Έτρεξε, καβάλησε πάνω στο παράθυρο μήπως τον σταματήσει, πετάχτηκαν κάτι άλλα παιδιά εδώ πέρα, σπάσανε τα τζάμια για να το σταματήσουν» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα του Alpha.

Όταν ο ιδιοκτήτης, που «γαντζώθηκε» από το καπό του αυτοκινήτου του, έπεσε με σφοδρότητα στον δρόμο, περαστικοί έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ασθενοφόρο τον μετέφερε τραυματισμένο στον «Ερυθρό Σταυρό» λίγη ώρα αργότερα.

Όπως αναφέρεται, οι δράστες ήταν δύο και έβγαλαν τον άνδρα έξω από το αυτοκίνητο με τη βία την ώρα που στάθμευε.

«Τον πέρασε από πάνω, τον πάτησε τον άνθρωπο. Τον είδα κάτω. Ήρθε η Aστυνομία και το ασθενοφόρο και τον πήραν» πρόσθεσε ο ίδιος αυτόπτης.

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και λίγα μέτρα παρακάτω προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα, καθώς συγκρούστηκαν με δύο αυτοκίνητα.

Το κλεμμένο όχημα ακινητοποιήθηκε και οι ληστές προσπάθησαν να ξεφύγουν πεζοί, όμως τους καταδίωξαν άνδρες της ΔΙΑΣ και συνέλαβαν τον έναν εκ των δύο. Ο συλληφθείς είναι 21 ετών από τη Σομαλία, ενώ οι Aρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεύτερου.