Κερατσίνι: Οργή και ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης μετά τη δημοσιοποίηση του φρικτού βίντεο

Στα πλάνα, που έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA, φαίνεται κι ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν την βλέπει και με γυρισμένη την πλάτη, κατευθύνεται προς τις αποθήκες

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τον φρικτό θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι. Στις πέντε και μισή το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, το άτυχο κορίτσι μπήκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Κερατσίνι, εκεί όπου βγήκε τραγικό θάνατο.

Στα πλάνα, που έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA, φαίνεται κι ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν την βλέπει και με γυρισμένη την πλάτη, κατευθύνεται προς τις αποθήκες.

Ένα λεπτό μετά, στις 17:31, η βαριά σιδερένια πόρτα αρχίζει να κλείνει… η μικρή δεν αποφασίζει αν θα βγει ή θα μείνει μέσα.

Λίγο πριν η πόρτα σφραγίσει, το 8χρονο κοριτσάκι, επιχειρεί να βγει. Κάνει μια πρώτη κίνηση… διστάζει… κι ύστερα το επιχειρεί. Όμως, δεν προλαβαίνει.

Το κορμάκι της εγκλωβίζεται κι η σιδερένια πόρτα που πρέπει να σφραγίσει, την πιέζει ασφυκτικά στο τσιμεντένιο τοιχίο.

Είκοσι λεπτά μετά, στις έξι παρά δέκα, ενημερώνεται ο γενικός διευθυντής και δίνεται η εντολή να ανοίξει η πόρτα… Είναι η στιγμή που το κορμάκι της 8χρονης, πέφτει στο έδαφος… Παρ’ όλ΄ αυτά, δεν πλησιάζει κανείς.

Και όχι μόνο αυτό… 40 λεπτά μετά, κι ενώ συνεχίζει το κοριτσάκι να βρίσκεται στο έδαφος, στις εγκαταστάσεις μπαίνει ένα όχημα και η πόρτα… ξανακλείνει, με αποτέλεσμα το κορμάκι του παιδιού να εγκλωβιστεί ξανά, για δεύτερη φορά!

Ώσπου τελικά, δέκα λεπτά μετά, στις 18:40, φτάνουν οι πρώτοι διασώστες…

«Το κορίτσι μπήκε μέσα γιατί το κυνηγούσε κάποιος» είπε ο παππούς της 8χρονης.

«Φως» από την ιατροδικαστική
Με τη φωτογραφία της μικρής Όλγας στα χέρια, η γιαγιά της, κάθε μέρα πηγαίνει μαζί και με άλλους συγγενείς έξω από το εργοστάσιο και ζητά να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 8χρονη εγγονή της σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η γιαγιά και κηδεμόνας της μικρής στους αστυνομικούς που αρχικά την συνέλαβαν όμως, αργότερα την άφησαν ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα, ενώ περνούσαν από την περιοχή, η μικρή της ζήτησε να πάει να πάρει κάτι να φάει λίγα μέτρα πιο κάτω από ένα μαγαζί, όπως συνήθιζε και εκείνη την άφησε.

«Απαντήσεις στις ακριβείς αιτίες και συνθήκες θανάτου της μικρής καταρχήν, αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση της σορού του παιδιού, η οποία έχει ήδη συνταχθεί και αύριο θα δοθεί στα χέρια του εισαγγελέα για να συμπεριληφθεί στον φάκελο της υπόθεσης. Οι διασώστες χρειάστηκαν 4 ώρες ώστε να απεγκλωβίσουν το κοριτσάκι από το σημείο και να το μεταφέρουν τελικά στο Τζάνειο νοσοκομείο», είπε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Από τη πλευρά της, η διοίκηση του εργοστασίου, μέσω του δικηγόρου της, αναμένεται με δελτίο τύπου να εκθέσει την θέση της για την τραγωδία.

«Αύριο θα έχω γνώση όλη της δικογραφίας, όμως το σημαντικότερο θεωρώ ότι είναι η ιατροδικαστική έκθεση. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω την τοποθέτηση των αντιδίκων. Το πως βρέθηκε εκεί το κοριτσάκι, κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι πρόκειται για ένα 8χρονο κοριτσάκι. Το σημαντικότερο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι χάθηκε μία ζωή με αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης στο LIVE NEWS.