Κεραμέως για ξυλοδαρμό μαθητή: «Το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές»

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ SELFIE ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤ

Το περιστατικό ομαδικού ξυλοδαρμού μαθητή στον Βύρωνα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, το οποίο μοιράζεται το ίδιο προαύλιο με το 1ο Γυμνάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο 17χρονος μαθητής του Βύρωνα, δέχθηκε βίαιη επίθεση από 17 μαθητές του Γυμνασίου, όταν εκείνος προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του.

Το σημείο που γεννά περαιτέρω ερωτήματα είναι ο ισχυρισμός του δικηγόρου του 17χρονου ότι στην επίθεση ήταν αυτόπτες μάρτυρες και καθηγητές των δυο σχολείων -ΓΕΛ και Γυμνασίου- του Βύρωνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρά την αναφορά του θύματος για 17 άτομα, στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα προσήχθησαν 8 άτομα.

Κατά την παραμονή τους στο ΑΤ Βύρωνα, οι νεαροί, όπως αναφέρει το VyronasNews, ανέβασαν selfie στο Instagram, δείχνοντας ότι δεν έχουν καμία συναίσθηση της πράξης τους. Η φωτογραφία -στην οποία απεικονίζονται τέσσερα άτομα- συνοδεύεται από τη λεζάντα «τα αδέρφια μου δεν μασάνε π***άνες».

vyronas-sxoleio-gel-mathites-ksylodarmos-instagram_custom.jpg

Προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για το περιστατικό, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη με τις διοικήσεις του ΓΕΛ και του Γυμνασίου διήρκεσε περίπου δυο ώρες. Εξερχόμενη του ΓΕΛ Βύρωνα, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «πρωτοφανές περιστατικό», το οποίο «καταδικάζουμε απερίφραστα». Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως στο σχολείο θα μεταβεί -ήδη το απόγευμα της Πέμπτης- ειδική ομάδα ψυχολόγων.

Εξερχόμενη του ΓΕΛ Βύρωνα, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ ελήφθησαν παιδαγωγικά μέτρα για τους μαθητές που συμμετείχαν στο συμβάν. Η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για ένα περιστατικό «πρωτοφανούς βιαιότητας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά. Δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο σχολείο και το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές» επισήμανε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως.