Κεφαλογιάννης: Στην απεργία συμμετείχαν μόλις 18 από τους 850 εργαζομένους του μετρό

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, μόλις 18 από τους 850 εργαζόμενους συμμετείχαν στην 5ωρη στάση εργασίας που προκάλεσε ταλαιπωρία και κυκλοφοριακό χάος σήμερα (17/12) το πρωί.

Επισήμανε πως μια συνδικαλιστική μειοψηφία προχώρησε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Δευτέρας σε αυτή την απόφαση αντιδρώντας στην επανατοποθέτηση 21 κυρίως εκδοτών από τις διοικητικές υπηρεσίες σε κεντρικά εκδοτήρια εν’ όψει και των εορτών.

Τόνισε, επίσης, ότι τα συγκεκριμένα άτομα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν μεταφερθεί σε διοικητικές θέσεις με αποτέλεσμα να λειτουργούν 21 εκδοτήρια και να υπολειτουργούν τα υπόλοιπα 40.

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή ζητήθηκε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, αποκάλυψε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), επιμένει στη στάση του και μάλιστα προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.