Καββαθάς: Οικονομική καταστροφή της εστίασης λόγω των ακυρώσεων ρεβεγιόν

Οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης πληθαίνουν μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ζοφερή η εικόνα που περιέγραψε ο Γιώργος Καββαθάς.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση είναι η εστίαση μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ανάσχεση της μετάδοσης του κοροναϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Ο ήδη επιβαρυμένος κλάδος της εστίασης μπαίνει ξανά σε βαθύ lockdown με τεράστιες επιπτώσεις, υποστήριξε ο κ. Καββαθάς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι είναι ενθαρρυντική η δήλωση της κυβέρνησης για διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. «Περιμένουμε και τα επόμενα βήματα που θα στηρίζουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις», σημείωσε.

«Βλακώδης»
«Έχουμε βροχή ακυρώσεων για το αποψινό ρεβεγιόν«, είπε, και χαρακτήρισε «βλακώδη την παράταση του ωραρίου ειδικά για απόψε».

Μένει ακόμη να ξεκαθαριστεί πλήρως καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ΚΑΔ, εξήγησε. «Τα νέα μέτρα για τη μουσική αφορούν και τα κέντρα διασκέδασης και τις ταβέρνες;», αναρωτήθηκε. «Και τα μπαρ και τα υπόλοιπα καταστήματα του κλάδου; Τα καζίνο γιατί παραμένουν ανοιχτά μετά τις 12; Περιμένουμε διευκρινίσεις και μια ισονομία», είπε ο κ. Καββαθάς.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και τέσσερις στις δέκα έχουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Ο κλάδος έχει 320.000 θέσεις εργασίας. Αν κλείσουν οι επιχειρήσεις θα έχουμε αμέσως απώλειες 100.000 εργαζομένων από την αγορά. Από τον Φεβρουάριο έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους εργαζόμενους στην εστίαση».

Στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων αναφέρθηκε ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος.