Καταδίωξη στο Πέραμα: Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι δεν είχαν σκοτώσει τον οδηγό (Ηχητικό)

«Καταρρέει ο ισχυρισμός ΕΛΑΣ» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Ένα νέο ηχητικό από την καταδίωξη στο Πέραμα όπου ο Νίκος Σαμπάνης έπεσε νεκρός, έρχεται να αντικρούσει τον βασικό ισχυρισμό της υπεράσπισης των αστυνομικών, που αναφέρει ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν το θύμα.

Στο ηχητικό ακούγεται ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι δεν είχαν σκοτώσει τον οδηγό. Όπως ακούγεται στους διαλόγους μεταξύ των αστυνομικών που καταγράφηκαν σε ένα από τα βίντεο που τραβήχτηκαν με κινητό τηλέφωνο κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ένας από τους αστυνομικούς λέει «ο ένας έφυγε» και συμπληρώνει «ο οδηγός έφυγε», αναφερόμενος στον ανήλικο που οδηγούσε το όχημα και που κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας από τους αστυνομικούς.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση και με τη συμπληρωματική κατάθεση του οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι νεκρός ήταν ο οδηγός και επιβεβαιώνει την κατάθεση άλλου μάρτυρα που αναφέρει ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι αυτός που διέφυγε ήταν ο οδηγός.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τους ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ στην πραγματικότητα οδηγός ήταν ο 14χρονος που διέφυγε και παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά και δήλωσε: «σταματήσαμε, σηκώσαμε ψηλά τα χέρια και μας πυροβόλησαν».

Ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης ήταν ο ένας από τους τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου που είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στο Πέραμα, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν 36 φορές τους νεαρούς Ρομά.