«Καμπανάκι» από τον Τσελέντη για τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι: Αποφύγετε τα ήδη επιβαρυμένα κτίρια

Τι ανέφερε στην ανάρτησή του

Την ανησυχία των σεισμολόγων προκάλεσε ο σεισμός των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 16:22 το μεσημέρι της Κυριακής (8/5), στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, καθώς πρόκειται για την περιοχή όπου στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 είχε σημειωθεί ισχυρότατος σεισμός 6 Ρίχτερ.

 

 

 

Για τον χθεσινό σεισμό έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, ο οποίος απηύθυνε προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής.

«Όπως τα έχουμε πει, θα παρακολουθούμε κάποια ύφεση στη σεισμικότητα και μετά την εμφάνιση ενός σεισμού με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος. Το φαινόμενο αυτό θα εξασθενεί σταδιακά. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακης Τσελέντης.

Λέκκας: «Καμία ανησυχία, θεωρείται μετασεισμός»

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιου Λέκκα στο neakriti.gr, αναφορικά με τον νέο σεισμό που χτύπησε το Αρκαλοχώρι, γίνεται λόγος για άλλο ένα μετασεισμό που συνδέεται με το σημείο που γέννησε τον εγκέλαδο της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται είναι δικαιολογημένη.