Κάμερες και διακριτικά στα κράνη των αστυνομικών των ΜΑΤ, μετά από απόφαση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενέκρινε να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των αστυνομικών που θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις, ώστε να καταγράφονται τα πάντα.

Την τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών, αλλά και στα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., είχε προτείνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ), σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ύστερα από επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, με θέμα φαινόμενα αστυνομικής βίας πριν από μία περίπου εβδομάδα.

Επιπλέον οι αστυνομικοί θα υποχρεούνται να βάλουν στα κράνη τους τον αριθμό «ταυτότητάς» τους. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν συνδυασμό του αριθμού της διμοιρίας στην οποία ανήκουν και του αύξοντος αριθμού του καθενός στην ιεραρχία της διμοιρίας.

Οι αστυνομικοί πρότειναν την τοποθέτηση καμερών στις στολές ή τα κράνη των αστυνομικών, όπως συμβαίνει στην Αμερική και άλλες χώρες, μετά την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι, όπου ακολούθησε σάλος με καταγγελίες για αστυνομική βία κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, το σπίτι του οποίου γειτνιάζει με αυτή της κατάληψης.