Καλά νέα από το νοσοκομείο Ρίου: Αποσωληνώθηκε η 6χρονη που κόντεψε να πνιγεί στη Ζαχάρω

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσωλήνσωης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποσωλήνωση της 6χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

 

 

Οι γιατροί θα την παρακολουθήσουν στενά το επόμενο 24ωρο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τη διαδικασία της εξόδου του παιδιού από τη ΜΕΘ.

Είχε ξεκινήσει από το πρωί η διαδικασία

Το πρωί η είχε ξεκινήσει η διαδικασία για να ξυπνήσει η 6χρονη που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στην παραλία της Ζαχάρως Ηλείας την προηγούμενη Τετάρτη.

Το χρονικό του πνιγμού

Υπενθυμίζουμε ότι το κοριτσάκι έχει έρθει στην Ηλεία, τόπο καταγωγής των γονιών της, από την Ελβετία όπου διαμένει μόνιμα με τους γονείς της και την αδελφή της. Το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πάει για μπάνιο στη Ζαχάρω. Ενώ η μικρή απολάμβανε τη θάλασσα και το παιχνίδι κάποια στιγμή η μητέρα της αντιλήφθηκε ότι κάτι είχε συμβεί στην κόρη της. Έτρεξε και έβγαλε το παιδί από τη θάλασσα και για καλή της τύχη γνώριζε από πρώτες βοήθειες και της έδωσε το φιλί της ζωής. Ευτυχώς η παραλία διέθετε και ναυαγοσώστη ο οποίος έφτασε κοντά της σε λίγα λεπτά και της παρείχε σωτήρια βοήθεια μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ με το εξειδικευμένο προσωπικό. Αρχικά μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κρεστένων και ακολούθως στο νοσοκομείο του Πύργου όπου η μικρή υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και αφού τη διασωλήνωσαν τη μετέφεραν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ.

Πηγή: ertnews