Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε ετοιμότητα Ένοπλες Δυνάμεις και νοσοκομεία

Μεγάλο το στοίχημα ιδίως για τα εφημερεύοντα και τα νοσοκομεία των βορείων προαστίων

Ένοπλες Δυνάμεις και νοσοκομεία είναι σε επιφυλακή για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα που συνεχίζει να πλήττει τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, σε ετοιμότητα είναι τρία ειδικά τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και πέντε μίνι λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων.

Ακόμη, σε ετοιμότητα βρίσκονται πέντε μηχανήματα έργου, δηλαδή δύο Ισοπεδωτών Γαιών, ενός Προωθητή Γαιών και δύο Φορτωτών Γαιών. Επίσης, τέσσερα οχήματα 4Χ4 είναι σε σημεία βάσης σε Βαρυμπόμπη, Βίλια, Πεντέλη, Βαρνάβα για μεταφορά εγκλωβισμένων, εφόσον υπάρχει αίτημα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Το «στοίχημα» του υπουργείου Υγείας

Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Υγείας ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία έφερε πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.
Σε επιφυλακή βρίσκονται το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, ενώ το μεγάλο στοίχημα αφορά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία Λαϊκό, ΚΑΤ και Άγιοι Ανάργυροι.

Κρίσιμη είναι σημερινή μέρα, με το υπουργείο Υγείας να έχει θέσει στόχο να παραμείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία των βορείων προαστίων, και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, ΚΑΤ, Γεννηματάς, Σωτηρία και Άγιοι Ανάργυροι.