Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι στη Στενή Ευβοίας – Πολλά προβλήματα στην περιοχή λόγω του χιονιά

Τι αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

Αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει οι κάτοικοι στη Στενή Ευβοίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα προβλήματα είναι πολλά, καθώς σημειώνονται εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή και δίνεται «μάχη» από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Να σημειωθεί ότι για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται νέες χιονοπτώσεις στην Εύβοια, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η πρόγνωση

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).