Καιρός – Σποράδες: Σκιάθος και Σκόπελος γεμάτες χιόνια που έφερε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Η κακοκαιρία «Barbara» δοκιμάζει το τελευταίο διήμερο και τις Σποράδες. Σκιάθος και Σκόπελος έχουν γεμίσει χιόνια, με τους περισσότερους δρόμους στα νησιά να κρύβουν παγίδες…

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία «Barbara» επιβεβαιώθηκαν και στις Σποράδες οι χιονοπτώσεις, τις τελευταίες μέρες είναι διαδοχικές. Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος αισθάνονται για τα καλά τον φετινό χειμώνα, με τα τοπικά συνεργεία, να προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Οι εικόνες από δρόμους, πλατείες και γειτονιές είναι εντυπωσιακές. Τα προβλήματα επικεντρώνονται στις διακοπές ρεύματος, που όπως φαίνεται σχετίζονται με την υπερφόρτωση του δικτύου, από άτομα που θέλουν να ζεσταθούν στα σπίτια τους.

Στη Σκιάθο τα χιόνια έντυσαν στα λευκά αρχικά τα ορεινά και πολύ γρήγορα και την πολυδιαφημισμένη χώρα του νησιού, που τα καλοκαίρια κατακλύζεται από τουρίστες. Στο δρόμο για τις Κουκουναριές, εκχιονιστικά μηχανήματα, που προσπαθούν από χθες να τον κρατήσουν ανοιχτό. Οι περισσότεροι κάτοικοι προτίμησαν για ακόμα μια μέρα να μείνουν στη ζεστασιά και στην ασφάλεια των σπιτιών τους.

Χιόνια και ισχυροί άνεμοι σε Σκόπελο και Αλόννησο. Η κατάσταση στα δύο νησιά είναι καλύτερη από τη Σκιάθο, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά.