Quantcast

ΗΠΑ: Το CDC μειώνει τον χρόνο καραντίνας για τους υγειονομικούς λόγω έλλειψης προσωπικού

Έλλειψη προσωπικού υπάρχει και στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας

Η παραλλαγή Όμικρον «χτυπάει» και τις ΗΠΑ με αποτέλεσμα τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται, με το σύστημα υγείας της χώρας να πιέζεται. Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις πιέσεις, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Πέμπτη συντόμευσαν τις περιόδους απομόνωσης (ή πιο απλά καραντίνας) για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που προσβλήθηκαν από κοροναϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, o οργανισμός συνέστησε στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που είναι ασυμπτωματικοί να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από επτά ημέρες και ένα αρνητικό τεστ, προσθέτοντας ότι «ο χρόνος απομόνωσης μπορεί να μειωθεί περαιτέρω εάν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού».

Ποιοι δεν θα μπουν καν σε καραντίνα
Ο οργανισμός είπε επίσης ότι όσοι εργαζόμενοι είχαν λάβει όλες τις συνιστώμενες δόσεις εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών, δεν χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι μετά από έκθεση υψηλού κινδύνου.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ισχύουν για όλες τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που εμπλέκονται άμεσα στη φροντίδα ασθενών. Αυτό θα περιλαμβάνει νοσοκομεία, γηροκομεία, οδοντιατρεία και άλλους ιατρικούς χώρους.

Ενώ οι λοιμώξεις με την παραλλαγή Όμικρον οδηγούν συχνότερα σε πιο ήπια νόσηση, η παραλλαγή είναι εξαιρετικά μεταδοτική και τα νοσοκομεία προετοιμάζονται για μια εισροή ευάλωτων Αμερικανών.

Η συντομότερη τέτοια πολιτική για την επιστροφή στην εργασία — πέντε ημέρες, με κάποιες άλλες προϋποθέσεις — είναι το ήμισυ του προτύπου 10 ημερών που ορίστηκε νωρίτερα από το CDC. Άλλα νοσοκομεία έχουν εγκατασταθεί σε επτά ημέρες ως ασφαλές παράθυρο για τα μολυσμένα μέλη του προσωπικού να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Τι ίσχυε στην αρχή της πανδημίας
Οι νέες συστάσεις του οργανισμού δεν ισχύουν για το κοινό. Στις αρχές της πανδημίας, τα CDC είχαν ορίσει μια περίοδο απομόνωσης 14 ημερών για τους μολυσμένους Αμερικανούς, για να μειωθεί ο κίνδυνο μετάδοσης, αλλά στη συνέχεια το μείωσαν καθώς περισσότερες έρευνες επιβεβαίωσαν ότι ένας τυπικός ασθενής θα ήταν μολυσματικός για μικρότερο χρονικό διάστημα.