Ηλεία: Πέθανε στα χέρια του η 13χρονη Κωνσταντίνα που είχε βαφτίσει

Η 13χρονη Κωνσταντίνα έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή στην Ηλεία. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ που έσπευσε σπίτι της, ήταν ο νονός της…

Ένα παιδί που έμεινε ορφανό από μητέρα στα δύο του χρόνια. Μια μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, που έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή στην Ηλεία, με την οικογενειακή τραγωδία να έχει συνταράξει τους πάντες στη γειτονιά της. Το παιδί είχε ελαφρύ πυρετό και διάρροια για τρεις ημέρες. Ο πατέρας της, δεν έκανε άσχημες σκέψεις. Πίστευε πως πρόκειται για ένα συνηθισμένο κρύωμα της εποχής. Όταν η κόρη του άρχισε να καταρρέει πήρε τηλέφωνο τον διασώστη του ΕΚΑΒ που είχε βαφτίσει την Κωνσταντίνα. Ήταν όμως αργά, όπως αποδείχθηκε.

O διασώστης του ΕΚΑΒ Γιώργος Ζάρρας, το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2022, πήγε στο σοβαρό περιστατικό της 13χρονης βαφτιστήρας του Κωνσταντίνας. Συγκλονισμένος από την κατάσταση που βίωσε και σοκαρισμένος από την τραγική κατάληξη που είχε η βαφτιστήρα του, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» μετέφερε όλα όσα βίωσε.

Τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι μαζί για να μπορέσουν να κρατήσουν στη ζωή το μικρό αγγελούδι, την κατάσταση της υγεία της, καθώς και τις ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια ο πατέρας της 13χρονης και ξάδερφός του για να μεγαλώνει τρία παιδιά μόνος, με τη μοίρα ωστόσο να του δίνει ένα ακόμα «δυνατό χαστούκι».

«Δουλεύω στο ΕΚΑΒ 12 χρόνια, έχω χειριστεί περιστατικά κάθε είδους, ωστόσο όταν ένα περιστατικό έχει να κάνει με το πνευματικό σου παιδί και όταν αντικρίζεις μία τέτοια εικόνα, το πρώτο σοκ δεν περιγράφεται» δήλωσε αρχικά και ξεπερνώντας το πρώτο σοκ συνέχισε: «Όμως, επειδή είσαι επαγγελματίας, πρέπει να αφήσεις το συναίσθημα των δευτερολέπτων και πρέπει να δουλέψει ο επαγγελματισμός σου. Αυτό ήταν κάτι που βίωσα έντονα. Η αγωνία μου –ενώ ήξερα σε τι περιστατικό πήγαινα λόγω ενημέρωσής μου και από το τηλεφωνικό κέντρο αλλά και από οικεία πρόσωπα– ήταν μεγάλη, όσο επαγγελματίας και σκληρός μπορεί να είναι κάποιος. Ήταν ένα συναίσθημα πρωτόγνωρο».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως τα πρώτα δευτερόλεπτα κατέρρευσε συναισθηματικά, αλλά συνέχισε να εκτελεί το καθήκον του. «Έσπασα όταν αντίκρισα την εικόνα της βαφτιστήρας μου, δάκρυσα, αλλά συνέχισα με το συνάδελφο να κάνω ΚΑΡΠΑ για να ξεκουραστούν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας που έδιναν υπεράνθρωπο αγώνα μέχρι να έρθουν ο γιατρός και η αναισθησιολόγος», τόνισε.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πήγαινε για εξετάσεις»

Για το πρόβλημα που φαίνεται να είχε η 13χρονη, ο ίδιος επεσήμανε πως αν αυτό ήταν γνωστό στην οικογένεια και γνωρίζοντας τον ξάδερφό του και πατέρα του κοριτσιού, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην το πήγαινε παντού για εξετάσεις προκειμένου να εξακριβώσει τι έχει. Παράλληλα, υποστήριξε πως από τη συχνή επαφή που είχε με το οικείο περιβάλλον, έμαθε ότι περίπου τρεις ημέρες το κορίτσι είχε ελαφρύ πυρετό και διάρροια.

Με όλα όσα επεφύλασσε η μοίρα στον ξάδερφό του, ο κ. Ζάρρας τον χαρακτήρισε ως έναν πραγματικό ήρωα που καθημερινά έτρεχε με αυτοθυσία για τα παιδιά του και προσπαθούσε ώστε να μην τους λείπει τίποτα, παρότι είχε χάσει τη γυναίκα του και μητέρα των τριών παιδιών του στα τέλη του 2011, όταν η μικρή Κωνσταντίνα ήταν 2 ετών.

«Αυτό που συνέβη είναι μία πραγματική τραγωδία. Ο ξάδερφός μου είναι ήρωας. Έχει μεγαλώσει τα παιδιά με θυσίες και εκεί που αρχίζουν να μεγαλώνουν, έδωσε η μοίρα άλλη μία χαριστική βολή», ανέφερε.