Ιερέας έστησε «μαϊμού» εράνους – Είχε αποκομίσει χιλιάδες ευρώ

Μέσω εράνων για πρόσωπου που δήθεν είχε μεγάλη ανάγκη, ο ιερέας είχε αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό

Ένας κληρικός φαίνεται πως κρύβεται πίσω από διαδικτυακούς εράνους για πρόσωπο που –υποτίθεται πως- είχε ανάγκη για οικονομική ενίσχυση.

Ο ιερέας που προσήχθη από την Ασφάλεια Τρικάλων κατηγορείται για εξαπάτηση, καθώς είχε αποσπάσει χιλιάδες ευρώ από τον απλό κόσμο που έσπευδε να βοηθήσει το συγκεκριμένο άτομο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του έπειτα από καταγγελίες πολιτών, που ανέφεραν ότι με πρωτοβουλία του κατηγορούμενου ιερέα αναρτούνταν σε τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε διάφορες ιστοσελίδες ανακοινώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση προσώπου που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Μάλιστα, για την βοήθεια προς το συγκεκριμένο άτομο, ο κληρικός αναρτούσε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου στον έναν ήταν δικαιούχος ο ίδιος και στον άλλον το πρόσωπο που αφορούσε ο έρανος.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, και αυτόν τον λογαριασμό τον χειριζόταν αποκλειστικά ο ιερέας, εν αγνοία του ανθρώπου που επικαλείτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί στους λογαριασμούς είχε κατατεθεί το χρηματικό ποσό των 12.922,50 ευρώ συνολικά, ενώ στην κατοχή του ιερέα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του ιερέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, laptop κ.α.).