«Ιανός» – Κεφαλονιά: «Κατέβηκαν τα βουνά»

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΗΣ

Η Κεφαλονιά ήταν από τα νησιά που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον Ιανό.

 

 

Η Κεφαλονιά ήταν μία από τις περιοχές της Ελλάδας, που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας «Ιανός».

 

 

Η κατάσταση στο νησί είναι πολύ δύσκολη, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σάμης, Γεράσιμος Μονιάς, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. «Κατέβηκαν τα βουνά» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το φαινόμενο ήταν πάρα πολύ έντονο, χαρακτηρίζοντας το «βιβλική καταστροφή».

 

 

«Όλα τα σπίτια στην Αγία Ευφημία και στην Άσσο έχουν πλημμυρίσει. Οι άνθρωποι έμειναν με τα ρούχα που φορούσαν, δεν έχουν τίποτα. Το οδικό μας δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Σε όλα τα σημεία υπάρχουν καθιζήσεις στον δρόμο του επαρχιακού δικτύου. Το αγροτικό δίκτυο είναι όλο κατεστραμμένο. Το δίκτυο ύδρευσης στην Αγία Ευφημία έχει πρόβλημα, προσπαθούμε να το αποκαταστήσουμε, για να δώσουμε νερό στον οικισμό» δήλωσε, ο κ. Μονιάς.

 

 

«Το πρώτο που προσπαθούμε ως δήμος είναι να καθαρίσουμε τα χωριά μας, την Αγία Ευφημία, το Φισκάρδο και την Άσσο. Είναι πρώτη προτεραιότητα. Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν συντομότερο να μπουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, τα βουνά, ειδικά στην Αγία Ευφημία, έχουν γίνει γυαλί. Μία ψιχάλα να ρίχνει, το νερό θα έρχεται κάτω. Θέλει μεγάλα έργα, παρεμβάσεις ουσιαστικές. Χρειάζονται χρήματα για να γίνουν έργα» πρόσθεσε, κάνοντας έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές.