Η Ιατρική Σχολή Αθηνών τίμησε πεσόντες υγειονομικούς στον πόλεμο του 1940

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πατέρας Ισίδωρος Κολοβός από την ενορία του Ι.Ν. Αγίου Θωμά στο Γουδή

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο Πεσόντων Υγειονομικών που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Σχολής στο Γουδή.

Το μνημείο αναδείχτηκε πρόσφατα μετά τη ριζική αναμόρφωση του προαύλιου χώρου στο Γουδή.

Στεφάνια κατέθεσαν η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πατέρας Ισίδωρος Κολοβός από την ενορία του Ι.Ν. Αγίου Θωμά στο Γουδή. 

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος, ανάγνωσε τα ονόματα των πεσόντων που αναγράφονται στη στήλη και καταλήγοντας τον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι «Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τους φοιτητές της και το επιστημονικό της προσωπικό «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» υπόσχεται να κρατά άσβεστη τη μνήμη τους και να φανεί αντάξια της θυσίας τους όποτε η Πατρίδα το απαιτήσει.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Σχολής Καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, τα μέλη του ΔΣ και της Γενικής Συνέλευσης, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και το διοικητικό προσωπικό της Σχολής.

Τα ονόματα των πεσόντων είναι:

Γενικός Αρχίατρος: Γ. Μαρκάκης
Αρχίατρος Καθηγητής Ξεν. Κοντιάδης
Επίατροι: Κ. Πετρόπουλος, Ν. Σπινέλης, Γ. Μαραγκός
Υπίατροι: Γ. Βασιλόπουλος, Σ. Δρίτσας, Γ. Παπαδογιάννης, Θ. Τσιμπλούλης
Υποφαρμακοποιός: Π. Τσακίρης
Ανθυπίατροι: Μ. Βλάσης, Σ. Γκαραγκούνης, Κ. Διορίδης, Ι. Δήμου, Γ. Ζούβας, Μ. Καθαρούλης, Ν. Κολοτούρος, Ι. Κωνσταντόπαις, Ν. Μακαρώνης, Ε. Μανιάτης, Κ. Μοίρας, Π. Μπουράκης, Μ. Μπριλάκη, Λ. Παπανικολάου, Ι. Παπαδόπουλος, Χ. Παπαχρήστου, Θ. Πετρόπουλος, Δ. Πετρόπουλος, Κ. Συμπέθερος, Κ. Τριανταφυλλίδης .