Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται για βόμβα μέσα στις γιορτές μετά την εύρεση εκρηκτικών στη Ζωγράφου

Η ΒΟΜΒΑ ΕΙΧΕ ΚΑΡΦΙΑ

Σήμερα το πρωί, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης. Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο, ενώ οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για εκρηκτικό μηχανισμό. Πριν από λίγο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση του μηχανισμού. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς δεν αποκλείεται να γίνει και δεύτερη ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν άρτιος (είχε ρολόι, καλώδια και εκρηκτική ύλη) ωστόσο δεν εξερράγη από κάποια αστοχία.

Είχε τοποθετηθεί στο σημείο – κατά τις ίδιες πηγές – από νωρίς τα ξημερώματα και στόχος ήταν το ΑΤ Ζωγράφου.

Στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον διάχυτη η ανησυχία για ενδεχόμενο χτύπημα μέσα στις γιορτές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε τηλεφώνημα που να προειδοποιούσε για έκρηξη.

Ένας επιπλέον λόγος ανησυχίας είναι και το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα είχε καρφιά γεγονός που δείχνει πως πιθανόν οι δράστες ήθελαν θύματα.