Γυναικολόγος Παρθένας Κουτμερίδου: Τη συμβούλευα να εμβολιαστεί, αλλά φοβόταν

Ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρμαχος του εμβολίου

Για τον θάνατο της άτυχης 38χρονης Παρθένας Κουτμερίδου μίλησε ο διακεκριμένος χειρουργός και γυναικολόγος της, Χρήστος Καρύδας.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος, όχι μόνο είναι υπέρμαχος του εμβολίου αλλά προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει την 38χρονη να κάνει το εμβόλιο.

Ο ρόλος του συζύγου

Ωστόσο, εκείνος που αντιδρούσε, όπως εξηγεί παρακάτω, ήταν ο σύζυγος της, ο οποίος ήταν και είναι κατά των εμβολιασμών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρύδας, συναισθηματικά φορτισμένος, δηλώνει στο protothema: «Ο άντρας της είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, όπως κι όλη η οικογένεια του εξαιτίας ενός πνευματικού απ’ ότι γνωρίζω. Φτάσαμε σε ένα σημείο να είμαι τόσο φορτικός με το εμβόλιο, που κάθε φορά τους το επισήμαινα. Τους έλεγα, “βγαίνετε έξω, πάτε από δω και απο κει, κάντε σας παρακαλώ το εμβόλιο και οι δυο, που φτάσαμε στο να μην έρχεται ο σύζυγος της στο ιατρείο. Αυτά έχω να σας δηλώσω και λυπάμαι πάρα πολύ για την λάσπη που βγαίνει. Θέλω να σας εκφράσω την απογοήτευσή μου, διότι αυτή την κοπέλα, εγώ την υπεραγαπούσα, περισσότερο από οποιονδήποτε πελάτισσα μου, διότι ήταν και φίλη μου. Και λυπάμαι πάρα μα πάρα πολύ για όσα ακούγονται για το όνομα μου. Εγώ πρέπει να βγω κάποια στιγμή και να αποκαταστήσω το όνομα μου. Είμαι υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά ο σύζυγος της ήταν και είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, όπως και η οικογένεια του λόγω κάποιου πνευματικού, επαναλαμβάνω. Έχω περάσει άπειρες ώρες μαζί τους, να τους συμβουλεύω για τα οφέλη και τους κινδύνους. Ξέρω ότι έπρεπε να είχε κάνει το εμβόλιο, ωστόσο εγώ δεν μπορώ να βάλω κάποιον να κάνει το εμβόλιο με το ζόρι ειδικά όταν ο σύζυγος την επηρέαζε να μην το κάνει. Ειλικρινά, θα φτάσουμε σε ένα σημείο να βάζουμε τις γυναίκες να υπογράφουν, ότι εγώ τις συμβούλεψα να κάνουν το εμβόλιο. Για το όνομα του Θεού. Συνειδητοποιημένος γυναικολόγος είμαι».

Σημειώνεται πως η 38χρονη γυναίκα, δικηγόρος και κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, νόσησε με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τα SerraikaNea, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως η κόρη του έκανε αγώνα για να αποκτήσει ένα μωρό, κι αυτό ήταν που την τρόμαζε σχετικά με το εμβόλιο.